Een uitgerust en gezellig kind

Slaapproblemen

Heeft jouw kind moeite om in slaap te komen? Is hij prikkelbaar? Heeft hij een kort lontje?

Dat geeft vaak een hoop gemopper thuis. Niet echt gezellig.

Je hebt het gevoel dat hij elk moment kan ontploffen. Dat heeft ook invloed op jou. Je loopt regelmatig op je tenen om een ontploffing te voorkomen of je moppert terug. Het kost je een hoop energie. Je hebt al van alles geprobeerd, maar niets helpt.

Wens

Je wilt graag dat je kind weer sneller in slaap valt en daardoor langer slaapt. Je kind is dan weer uitgerust en kan meer hebben. Jij houdt ook meer energie over. Al met al wordt het weer een stuk gezelliger thuis.

SmoeltjesSchrift

Heb je al eens gedacht aan een SmoeltjesSchrift? Een SmoeltjesSchrift is een boekje dat je kind vlak voor het slapen gaan kan invullen. Als je kind dan nog zo vol is van alle prikkels van de afgelopen dag kan hij die van zich afschrijven.

Met behulp van de smoeltjes kan je kind gelijk zien wat er bedoeld wordt. Hoe voelde je je vandaag? Wat heb je gedaan? Er is ook ruimte voor een tekening. Je kind kan zelf een rondje om de smoeltjes zetten waardoor hij zelf de regie heeft. De SmoeltjesSchriften zijn er al voor kleuters, maar zijn ook leuk voor oudere kinderen.

Samen de dag doornemen

Het is dé gelegenheid om samen even de dag door te nemen. Zo weet je wat je kind bezighoudt.

Door alles van je af te schrijven wordt het minder druk in het hoofd van je kind. Dan kan je kind het makkelijker loslaten. Je geeft je grote hoeveelheid aan prikkels een plekje waardoor je kind uit zijn hoofd in zijn lijf zakt. Je kind kan zich daardoor beter ontspannen waardoor hij sneller in slaap valt.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Laat het me weten en schrijf ze hieronder.

Wil jij dat ook, weer een uitgerust en gezellig kind?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *