Ga met je kind in gesprek

Mijn website www.jouwkrachtigekind.nl is inmiddels al een week live. Ik heb deze website ontwikkeld, om ouders te ondersteunen in hun zoektocht naar de juiste hulp voor hun onzekere, gevoelige kind.

Als ouder gun je je kind dat het zichzelf kan zijn, dat het zeker en blij is. Dat het lekker kan spelen met vriendjes en met plezier naar school gaat. Dat het leert omgaan met emoties en andere dagelijkse problemen.

De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ouders het zelf ook fijn vinden om ondersteuning te krijgen in hun ouderschap. Ze voelen zich soms machteloos en willen graag de harmonie weer terug in het gezin. Ouders zijn zelf vaak op zoek naar handvatten om zeker te zijn over hun rol als ouders zodat zij ook krachtig en blij zijn. Ik ondersteun kinderen en hun ouders hierbij.

Voor ouders van onzekere, gevoelige kinderen die het zelf ook fijn vinden om ondersteuning te krijgen, heb ik het e-book “Jouw Krachtige Kind” geschreven. Op www.jouwkrachtigekind.nl/home kun je mijn e-book gratis downloaden.

Het is zo belangrijk om met je kind in gesprek te gaan. Door je kind vragen te stellen, kom je veel te weten hoe je kind bepaalde situaties ervaart. Dit is namelijk voor iedereen weer anders. Bij het spel Spring Kikker Spring (zie foto) worden verschillende situaties geschetst waarop je kind antwoord geeft hoe hij zich in die situatie zou voelen. Het werkt heel verhelderend en uitnodigend om verder met elkaar in gesprek te gaan.

Wat gun jij jouw gevoelige, onzekere kind? Laat het hieronder weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *