Over mij

Ik ben altijd bezig om te groeien en me te blijven ontwikkelen. Ik vind het boeiend om me te verdiepen in materie die me meer inzicht geeft in mijzelf en anderen. Je kunt een ander helpen tot zo ver je zelf bent op je levenspad.

Het is jaren geleden dat ik het boek “Hoog Sensitieve Personen, Hoe blijf je overeind als de wereld je overweldigt” van Elaine N. Aron kreeg van mijn ouders. Ik bladerde erin en vond herkenning. Ik voelde dat dit over mij ging, maar ergens wilde ik er nog niet aan. En ik schoof het boek opzij.

Inmiddels woon ik samen met mijn gezin in Geldermalsen. Toen mijn zoon net naar school ging, vertelde hij dat hij het “heet aan zijn hoofd had”. Wij hoorden hem en vermoedden dat hij gewoon moest wennen aan school: nieuwe omgeving en nieuwe kinderen. Ook waren zijn neusamandelen pas verwijderd. Dat had ook zo z’n sporen achtergelaten. De momenten dat hij het “heet aan zijn hoofd had”, waren vooral tijdens het autorijden en televisiekijken. Ook bij de logopedie die volgde na het verwijderen van zijn amandelen, kwam naar voren dat er sprake was van “overprikkeling”. Bij overprikkeling denk je al snel aan ADHD of een stoornis in het autistisch spectrum. Toch kon ik me dat bij mijn zoon niet voorstellen. Toen hij last bleef houden, zijn we verder gaan zoeken. Via de huisarts kwamen we bij de oogarts en weer later bij de kinderarts om uit te sluiten dat er een lichamelijke oorzaak zou zijn. Naast dat we er niet verder mee kwamen – hij had in ieder geval geen tumor, zei de kinderarts – was het ook een ontgoocheling. Ik voelde me niet gezien en gehoord door de kinderarts met betrekking tot mijn zoon.

Inmiddels was ik bezig met de opleiding tot kindercoach. Terwijl ik in tranen het verhaal over mijn zoon aan mijn supervisor vertelde, stelde ze mij een vraag: “Heb je weleens gedacht aan hooggevoeligheid?” Intuïtief wist ik: dit is het, de cirkel is rond, alle puzzelstukjes passen in elkaar.

Doordat ik me bewust werd van wat er achter zijn gedrag lag, kon ik op zoek naar een oplossing. Mijn zoon is een tijdje naar een haptonoom geweest. Dat heeft hem en ons goed gedaan. De balans kwam weer terug in ons gezin. Ik kon mijn aandacht weer beter verdelen over al onze kinderen. Daarnaast kon ik weer ontzettend genieten van alle positieve eigenschappen die deze hooggevoeligheid met zich meebrengt, zoals zijn fantasie, creativiteit, sociale omgang en zijn wijsheid.

Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is om je als mens, als kind en als ouder, gezien en gehoord te voelen. Ik luister graag naar jouw verhaal, zonder oordeel. Ik ben geduldig, empathisch, integer, creatief, veerkrachtig en nieuwsgierig en heb een groot doorzettingsvermogen.

 

Wil jij jouw verhaal vertellen? Bel me voor een vrijblijvende afspraak.

Ik wil jou en je kind bewust maken en de balans en binding weer herstellen in jullie gezin.