Wat ik voor jou kan betekenen

De afgelopen 25 jaar heb ik veel ervaring opgedaan als muziektherapeut, pedagoog en kindercoach. Ik heb met verschillende groepen kinderen gewerkt en ik heb ontdekt dat er een gemene deler is: kinderen bloeien op als ze kunnen zijn wie ze zijn, dan voelen ze zich gezien en gehoord. Hoe mooi is het om kinderen te mogen begeleiden in hun groei zodat ze lekker in hun vel zitten en mogen zijn wie ze zijn, vol zelfvertrouwen!

Naast mijn werk als professional weet ik ook uit eigen ervaring hoe de twijfel kan toeslaan in je gezin als het met je kind niet lekker gaat. Ik wist niet wat er met mijn zoon aan de hand was en kwam in het medische circuit terecht. Een opmerking door de kinderarts maakte me aan het twijfelen, terwijl ik diep van binnen wist dat hij geen gelijk had. Ik durfde op mijn gevoel te vertrouwen. Uiteindelijk was de hooggevoeligheid van mijn zoon de oorzaak van zijn (fysieke) problemen. Toen ik me bewust werd van wat er bij hem speelde, kon ik me er in verdiepen en kijken wat hij nodig had. Uiteindelijk hebben mijn partner en ik hulp voor hem gezocht. Zo kreeg mijn zoon inzichten van een objectieve deskundige en kreeg ik die inzichten mee. En hij voelde zich gezien, gehoord en begrepen. Dat alleen al was goed voor zijn zelfvertrouwen. Daarnaast kreeg hij handvatten mee hoe hij er mee om kon gaan. Zo konden wij de zekerheid en blijdschap in ons gezin, met nog twee kinderen, weer terug brengen.

Het boek op de foto heet Draakje Vurig. Het is geschreven voor gevoelige kinderen met een sterke wil. Door de avonturen die het Draakje beleeft, komen er spelenderwijs verschillende emoties voorbij bij het Draakje waardoor hij verschillende kleuren aanneemt. Dit maakt het voor veel kinderen heel herkenbaar.

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen, kijk dan op www.jouwkrachtigekind.nl/over-mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *